Само суровире ядки са полезни,вижте защо


Когато се изпекат, мазнините в ядките стават деструктивни и не могат да се удвояват от организма

Кой ли не харесва да си похапва печени и осолени бадеми, орехи, фъстъци. В 90% от ежедневието си ядем ядките точно в този вид – печени и хрупкави. Но дали се замисляме полезни ли са в такава форма, или не. Оказва се, че не само не са полезни, ами стават направо вредни. Учени доказаха, че ако ядките преминат през термична обработка, полезните им мазнини, които съдържат, се превръщат в деструктивни и не могат да се свързват с водата в тялото ни и стават ужасно трудни за усвояване.
Само суровите ядки са полезни, вижте защо!
Само суровите ядки са полезни, вижте защо!
След като бъдат изпечени, ядките, които толкова много обичаме, изгубват и всички полезни витамини и минерали. Оказва се, че ако си хапваме печени бадеми, ние всъщност влагаме в организма си само и единствено вредни мазнини.
По този начин ние вредим на сърдечно-съдовата система, възпаляваме организма си и предизвикваме поява на акне и други кожни заболявания. И най-страшното – печените ядки не само че ни тровят, но и ни състаряват.
Специалистите съветват да ядем вдките само сурови, за да получим от техните полезни качества. Още по-добре би било те да бъдат накиснати предварително във вода.
Накисването премахва т. нар. инхибитори, с които са били обработени, за да им се попречи да растат докато са в магазина. Чрез накисването на ядките във вода всъщност се премахва именно този инхибитор, които затрудняват храносмилането. Накиснатите ядки се превръщат в истинска жива храна, мехлем за организма.
Бадемите се киснат 12 часа, орехите и лешниците 8 часа, кашуто 2 часа, слънчогледът, тиквените семки и лененото семе – 4 часа. След като ги извадите и преди да ги хапнете, ги изплакнете под течаща вода

Как да се подготвим за дълго бягане

Ако смятате, че тичането е най-добрият начин да се поддържате в добра форма, имаме тренировъчен план, който ще ви бъде от голяма полза. Той е четириседмичен и е изготвен от Андрю Кастор, , който се е състезавал 15 години, а освен товаАко смятате, че тичането е най-добрият начин да се поддържате в добра форма, имаме тренировъчен план, който ще ви бъде от голяма полза. Той е четириседмичен и е изготвен от Андрю Кастор, , който се е състезавал 15 години, а освен това е женен за бронзовата медалистка на бягане дълги разстояния Дийна Кастор. 
Това е планът му за тренировка:

 Първа седмица ●понеделник: 3-6 километра леко бягане ●вторник: пълна почивка ● сряда: 3-6 километра бавно бягане и 4-5 спринта на 80 метра ● четвъртък:45-60 минути крос-трейнинг, бавно до средно темпо ● петък: 3-6 километра бавно бягане и 4-5 спринта на 80 метра ● събота: пълна почивка ●неделя: 5-8 километра бавно бягане и 4-5 спринта на 80 метра ● Забележка: Бъдете последователни! Бягайте бавно 3 пъти седмично и по възможност по прашни терени 

Втора седимица ● понеделник: 45 -60 минути крос-трейнинг, бавно до средно темпо ● вторник: 3 км загряване, 4 серии от 80 метра при средно/бързо темпо с по 3 минути джогинг за почивка между тях и 3 км много бавно темпо ● сряда: 5-8 км бавно бягане и 4-6 спринта на 80 метра ● четвъртък: 45-60 минути крос-трейнинг при бавно до средно темпо ● петък: пълна почивка ● събота: 3 км загряване, 3 серии от 1.5 км при средно до бързо темпо с по 3 минути джогинг за почивка и 3 км много бавно темпо ● неделя: 6-9.5 км бавно бягане ● Забележка: Увеличавайте повторенията и ще увеличите скоростта, а освен това ще подобрите физическото си състояние 

Трета седмица ● понеделник: 45-60 минути крос-трейнинг при бавно до средно темпо ● вторник: 3 км загряване, 2 серии от 80 метра при средно до бързо темпо с по 2 минути джогинг за почивка между тях, 4 серии от 1.5-2 км при средно до бързо темпо, 3 км много бавно темпо ● сряда: 6-8 км бавно бягане и 4-6 спринта на 80 метра ● четвъртък: пълна почивка ● петък: 5-6 км бавно бягане и 4-6 спринта на 80 метра ● събота: 3 км загряване, 2 серии от 2 км при средно до бързо темпо с по 3 минути джогинг за почивка между тях, 3 км много бавно темпо ● неделя: 8-11 км бавно бягане ● Забележка: Най-натоварената седмица при подготовката – бягате 5 дни. Яжте 60 минути преди всяка тренировка. 

Четвърта седмица ● понеделник: 45-60 минути крос-трейнинг при бавно до средно темпо ● вторник: 5-8 км бавно бягане и 4-6 спринта на 80 метра ● сряда: 3 км загряване, 6 серии по 80 метра при средно до бързо темпо с по 2 минути джогинг за почивка между тях, 3 км много бавно темпо ● четвъртък: 5-6 км бавно бягане и 4-6 спринта на 80 метра ● петък: пълна почивка ● събота: Маратона! ● неделя: пълна почивка ●
Забележка: Важно е да намалите темпото тази седмица – чака Ви забава!


Сутрешен джогинг


Като начало, за да успеете да тренирате сутрин, трябва да сте свежи. Постарайте се да си легнете навреме и да ви се съберат достатъчно часове сън. Ако сте прекалено уморени и недоспали, нищо няма да се получи.
След това забравете за отмяната на алармата и любимите "още пет минутки". Така само ще се успите.
Заредете се с мотивация. За някои хора това е поставянето на кантар пред хладилника или на снимка с визията, към която се стремят. 
Без значение какво ви мотивира, трябва да сте достатъчно постоянни, за да ви стане навик, а и за да почнете да виждате резултатите, след известно време усилени тренировки.
Не се хвърляйте от първия път на големи маратони и бърза скорост. Започнете бавно и с по-кратки разстояния, а след време увеличете темпото и километрите. Няма смисъл да тичате пет минути като на спринт, а след това едва да се движите.След време, когато свикнете, можете да си вземете малки гирички, които да държите в ръце, докато тичате. Това ще ви помогне да оформите ръцете, както и да увеличите натоварването.
Съставете си конкретен план от къде ще минава маршрутът ви и винаги започвайте с лека загрявка и разтягане на крайниците. Така ще подготвите тялото си за предстоящото му натоварване, а и ще избегнете контузии.

Сода бикарбонат и кленов сироп топят ракови образувания


Гъбичките са винаги свързани с рака: те се срещат както ин виво, така и в следклиничен период. Въпреки това учените смятат, че те се развиват след началото на заболяването. Моето мнение е, че те произвеждат рак, тапи на имунната система и след това се намесват в целия организъм. Всеки рак се причинява от гъбички от вида Candida. С течение на времето тъканта се изчерпва и произвежда само недиференцирани клетки”, обяснява теорията си д-р Симончини.

В последните десетилетия ракът е най-разпространената причина за смърт в света, а вече и у нас. 

Учени непрекъснато уверяват, че се работи за изясняване причините за възникване на болестта и как да се лекува успешно, но въпреки това болните продължават да се подлагат на химиотерапия и лъчетерапия, които са доказано неефективни за излекуването. Защо това е така от десетилетия? 

В интернет сайтове е достъпна информация за д-р Ричард Дей, оглавяващ организацията за планирано родителство, занимаваща се с евгениката и контролирана от династията Рокфелер. 

Американският доктор е изнесъл още през 1969 г. в Питсбърг лекция пред колеги, в която разказва за приближаващата се трансформация на глобалното общество. Той помолил докторите да изключат записващите устройства и да не си водят бележки, докато чете дългия списък от мерки за планираното по промяната на глобалното общество. Все пак не всички изпълнили заповедта за конфиденциалност и записали това, което ни е било подготвено в рамките на този проект. След 40 години можем да видим колко точни са се оказали предсказанията на д-р Ричард Дей, защото на същата тази конференция през 1969 г. той заявява: ”Сега можем да излекуваме всеки вид рак. 

Цялата информация се пази във фонда на Рокфелер 

и може да се обнародва при наличието на съответно решение”. Дей допълва, че ако хората умират бавно от „рак или нещо друго”, то ще може да се забави темпът на прираст на населението!!! 

Очевидно е, че фармацевтичният бизнес не си поставя целта да лекува рака вече десетилетия. Вместо това Биг-фарма печели гарантирано милиарди долари и евра от “лечението” с химиотерапия на милионите онкоболни по света. 

Въпреки това през годините е имало немалко лекари, които са откривали действащ начин за лечение на рака, но те веднага са попадали под ударите на закона и са били репресирани, обявявани за луди, забранявало им се е да лекуват болни. Един от тези лекари е италианецът Тулио Симончини. Той дори бил хвърлен в затвора, защото успешно е лекувал хора в последен стадий на рака. Сам специалист в онкологията и метаболитните нарушения, е тръгнал против интелектуалния конформизъм на традиционната медицина, против традиционните методи за лечение на глобалната епидемия на рака. Симончини разбрал, че ракът е лекуван неправилно. „Видях колко много страдат хората. В детското онкологично отделение, в което работех, всички деца умираха. Всичко в мен се свиваше при вида на бедните дечица, загиващи от химиотерапията и радиацията”.

Желанието да помогне на пациентите го довежда до търсенето на нови пътища за лечението на тази болест. Открил, че всички видове рак се проявяват еднакво независимо от това, в какъв орган или каква тъкан се е образувал туморът. Според него метастазите са предизвикани от това, че гъбичката кандида се разхожда в организма. Тези гъбички могат да бъдат унищожени само от нормално функциониращ имунитет. Имунната система е ключът към оздравяването. Вече е доказано, че имунитетът се подкопава с хранителните продукти, хранителните добавки, пестицидите и хербицидите, ваксините, електромагнитните и микровълнови технологии, фармацевтичните препарати, стреса от съвременния живот и т.н. Отровните съединения на химиотерапията убиват клетките на имунната система, но кандида си остава. 

Разрушената имунна система не може да контролира 

клетките на кандида. Гъбичката се преселва в другите органи и тъкани и ракът се разпространява в организма. Уж оздравели след хирургическата намеса и химиотерапия, те по-скоро са като бомба с часовников механизъм. Имунитетът е нарушен. Появата на рецидиви е въпрос на време. 

Когато Симончини разбрал, че ракът има гъбична природа, започнал да търси ефективен препарат, но му станало ясно, че противогъбичните не работят. Кандида мутира бързо и дотолкова се приспособява към препарата, че дори започва да се храни с него. Оставало само старото, проверено, евтино и достъпно средство срещу гъбичките – сода бикарбонат. Неизвестно защо, гъбичките не могат да се адаптират към натриевия бикарбонат. Пациентите на Симончини пият разтвор на содата или натриевият бикарбонат се вкарва непосредствено в тумора с помощта на приспособление, наподобяващо ендоскоп (дълга тръбичка, която използват за изследване на вътрешни органи). 

В някои случаи процедурите продължават с месеци, в други – само за няколко дни. 

В Учението за Живата Етика, записано от Елена Рьорих, нееднократно се говори за нуждата от прием на сода, за благотворното й влияние върху човешкия организъм. В писмо от 18 юли 1935 тя пише: „После ви съветвам ежедневно да приемате по два пъти на ден сода бикарбонат. При болки под лъжичката (напрежение в слънчевия сплит) приемът на сода е незаменим. Изобщо, содата е най-благодетелното средство, тя предпазва от всевъзможни заболявания, започвайки от рака, но трябва да се научите да я приемате ежедневно без пропуски… Също при болки и парене в гърлото горещото мляко е незаменимо, но не прекипяло, а също със сода. Обичайната пропорция е кафена лъжичка на чаша. Съветвайте всички за содата. Също следете жлъчката да не се обременява и червата да са чисти”.

Содата трябва да се приема на гладно – 20-30 минути преди ядене (не веднага след храна, ефектът може да е обратен). Започва се с малки дози – 1/4 чаена лъжичка, с постепенно увеличаване на дозата до Ѕ чаена лъжичка. Содата може да се разтвори в една чаша гореща преварена вода (горещо мляко) или да се приема в сух вид, изпита задължително с гореща вода или мляко (една чаша). Приема се от 2 до 3 пъти на ден.

Б.а. подробна информация за д-р Симончини и други методи за лечение има на интернет страницата на Блог за сериозни хора.


Лек против рак
Смесете 3 части органик (био) кленов сироп с 1 част хлебна сода (без съдържание на алуминий), разбъркайте сместа на слаба температура (не повече от 45°С) в продължение на 5 минути и приемайте по 3 ч.л. дневно в продължение на 1-2 месеца. Ако вкусът е неприятен, значи сте прегорили сместа, което лесно може да стане.

Лечението със сода и кленов сироп работи по следния начин: раковите клетки се “нахвърлят” на захарта, така че те се “поощряват” в случая като се приема сироп. Тази захар в него обаче няма да съдейства за разрастването на колониите от ракови клетки, защото готварската сода ще ги убие, преди те да имат шанса да се размножат. Кленовият сироп е насочен директно към раковите клетки, (които консумират 15 пъти повече глюкоза от нормалните клетки), а готварската сода, която се транспортира до раковите клетки от кленовия сироп, тъй като е силно алкална, предизвиква бърза смяна на pH средата, като по този начин ги убива.

ВНИМАНИЕ! Бутилираната вода във Вашата кола причинява рак!


По време на свое участие в американско шоу, Шерил Кроу споделя, чебутилираната вода е причината да заболее от рак на гърдата. Певицата апелира жените да не пият бутилирана вода, която е престояла в автомобил, тъй като тя съдържа високи нива на диоксин. Топлината в автомобила въздейства на химикалите в пластмасата и по този начин се освобождава диоксин във водата. Диоксин е токсинът, който най-често причинява рак на гърдата.
Тази информация се разпространява също и от Walter Reed Army Medical Center. Те казват "НЕ" на пластмасовите съдове и полиетиленовото фолиов микровълнови печки. "НЕ"на пластмасовите бутилки за вода във фризера. Както споменахме и по-горе, химикалът диоксин причинява рак, най-честорак на гърдата. Диоксинът е силно отровен за клетките в телата ни. Не трябва да замразяваме пластмасови бутилки с вода в тях, тъй като това освобождава диоксин от пластмасата.
Наскоро програмният мениджър на Wellness  в Castle Hospital участва в телевизионно предаване, за да обясни тази опасност най-вече за женското здраве. Той казва, че не трябва да затопляме храна в микровълнова печка, ако тя е поставена в пластмасова кутия. Това важи особено за храни, които съдържат мазнини. Споделя също, че комбинацията от мазнинивисока температура и пластмаса води до изпускане диоксин в храната. Вместо това, той препоръчва да се използват стъклени или керамични съдове зазатопляне на храната. Получава се същия резултат, но без диоксин.
Ние също ви съветваме да не пиете бутилирана вода, която е престояла в автомобил! Използвайте стоманени или стъклени бутилки вместо пластмасови!