Хималайска кристална сол



ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТРАПЕЗНАТА СОЛ
Поради неествествената и инертна структура на трапезната сол, организмът се стреми да я изхвърли. В резултат на това се получава киселинен оток или с други думи – натрупване на излишни течности в тъканите. Организмът използва 23 пъти клетъчната си течност, за да изхвърли само 1 г натриев хлорид. Когато той не може да се справи с излишното количество натриев хлорид, се опитва да капсулова тези неестествени и киселинни елементи далеч от жизненоважните органи под формата на пикочна киселина и целулит. Пикочната киселина се свързва с още натриев хлорид, след което кристализира. Впоследствие тези кристали се натрупват около костите и ставите. Обикновено това е основната причина за появата на ревматизъм, артрит, подагра и камъни в жлъчката или бъбреците. Тези натрупвания след време започват да тровят организма, тъй като не могат да бъдат изхвърлени.Презаредете Вашето тяло с пълния спектър от незаменими минерали в йонна форма.
СОЛЕВ РАЗТВОР(SOLE – SO - LAY): ОСНОВА НА ЖИВОТА
Сместа от вода и кристална сол, наричана “sole” (sol-lay) има същия състав, като древния океан където е възникнал животът. Този разтвор на сол и вода, известен като солен разтвор, съдържа основните елементи и енергията, необходими за създаването на живота. Течноста в женската утроба, в която се развива зародиша, е еднопроцентов солен разтвор (1 част сол към 100 части вода). Древните келти вървяли, че душата идва от океана и са създадени в соления разтвор, откъдето са направили директната връзка между солен разтвор и душа (на английски- sole и soul ). Хималайската кристална сол се е образувала преди 250 милиона години чрез огромни геоложки сили, разразили се в Хималаите. Тя съдържа 84 микроелемента в същата пропорция като в клетъчната течност и кръвната плазма при човека. Тези елементи са в йонна форма, което означава че са готови за усвояване от клетките на тялото. Ежедневното пиене на малки количества “sole” балансира телесните функции (включително кръвното налягане и киселинността) и подпомага елиминирането на отпадните продукти, в това число на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво.
ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ОСЪЗНАВАНЕ
Много от болните се обръщат към алопатичните лекарства, търсейки начин за подобряване на своето състояние. На практика, нито едно от всичките 58 000 алопатични лекарства не може да лекува определено заболяване. С прости думи, болестта означава липса на енергия. Осъзнавайки причините за болестите, човек може да замени липсата на енергия. С обновена енергия, организмът може да продължи естественото си функциониране, лечението и възстановяването. Отваряйки съзнанието си, всеки може да получи електромагнитни вибрации и енергия, които набавят липсващата информация, необходима на организма за активиране на хомеостазата, т.е. лечение.
СИЛАТА НА ВОДАТА
Водата притежава определена честота, енергия и следователно информация, която може да ни бъде предадена. Когато две хармонични честоти притежават резонансен ефект, тогава те създават ред в структурата на молекулите, което от своя страна води до лечебен ефект. Кварцовите кристали резонират с Вселената, при което се създава резонансен ефект във водата. Ако водата има дисонанс (когато две честоти не са в хармония), тя създава хаос и може да действа разрушително. Човешкият организъм е чувствителен към хармоничния резонанс. Заредената с енергия резонансна вода може да има силен лечебен ефект и да подпомогне тялото да се излекува.Клетките остаряват много по-бързо и загиват когато се дехидрират, поради което е жизнено важно да се приема достатъчно количество вода. Изберете вода, която има по-малко минерали или добавки, защото само тя може да се усвоява и да изчисва организма от токсините. Кафето, чаят , алкохолните и газирани напитки не могат да поглъщат токсините, поради което са безполезни. Животът зависи от резонансната вода като носител на енергия и информация. Затова пийте поне по 2 литра дневно.
ОСНОВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ЖИВОТА
Основните съставни части на човешкото тяло са водата и солта. С изключените на инертните газове, всички природни елементи от периодичната таблица могат да се открият в хималайската кристална сол. Следоватено, натуралната кристална сол съдържа всички минерали и микроелементи, които се намират в човешкото тяло. Въпреки, че солта не съдържа витамини и протеини, в комбинация с водата, кристалната сол и светлината създават сложни и геометрично структурирани верижни връзки, които са химически идентични с тези на витамините и протеините. Точно това прави соления разтвор толкова мощен животворец.Хората, страдащи от високо кръвно налягане неизбежно се опитват да избягват обикновената трапезна сол, но кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Соленият разтвор не е лекарство за високо кръвно налягане, а по-скоро има способността да го регулира. Проучвания, проведени в САЩ, сочат, че хората със слаба концентрация на кристална сол в организма си са 4 пъти по-склонни към сърдечни заболявания.
СТРУКТУРАТА НА СОЛТА
Солта има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, коита са чиста светлинна енергия. Когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала. С разтварянето на кристалната сол във вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава. Йонизирането на минералите ги прави подходящи за усвояване. Кристалната сол съдържа също и всички енергийни честоти, необходими на организма от биофизична гледна точка, които могат да балансират даден енергиен дефицит.
СОЛТА ЛЕЧИТЕЛ
Алхимиците смятат солта за петия елемент, тъй като качествата и единствено приличат на земните. С индустриализацията прекъснахме връзката си с природата и изгубихме контакта с вибрационните ефекти на океана. Завръщането към холистичните методи е едно приветствано връщане към естественото състояние и необходимите за възстановяването честоти. Натуралната кристална сол има много лечебни ефекти и може да бъде използвана за поддържане на кожата, за инхалации, за възстановяване баланса на негативните и позитивнти йони, за неутрализиране на електронния смог и множество други индикатори.
ПОЛЗИТЕ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА СОЛЕН РАЗТВОР
Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия, съхранена в кристалите, която организмът може да задържи до 24 часа.Соленият разтвор може да неутрализира дисбалансираното рН, което е причина за различни симптоми като умора, отпадналост и проблеми с кръвообращението.Соленият разтвор може да подпомогне разтварянето и отстраняването на замърсители и натрупани токсини, които водят до различни ревматоидни болки и калцирането на органи и мускули.Соленият разтвор може да подпомогне неутрализирането на пристрастявания.Соленият разтвор подпомага пречистването на организма, което води до по-здрава и красива кожа.
ПРИГОТВЯНЕ НА СОЛЕН РАЗТВОР:
Поставете няколко големи кристала от хималайската сол в стъклен съд с капак докато се напълни до ¼ или 1/3. Добавете изворна или пречистена/филтрирана (но не преварена) вода, докато съда се напълни 90%. След около 24 часа вижте дали солта се е разтворила, напълно. Ако – да, то добавете още няколко кристала. Когато водата повече не може да разтваря солта, кристалите ще останат неразтворени на дъното. На този етап разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация. За да поддържате наситен разтвора в каната, добавяйте вода и сол.
УПОТРЕБА НА ХИМАЛАЙСКА КРИСТАЛНА СОЛ:
Употребява се за подмладяващи вани, лечение на кожни проблеми, терапии чрез пиене и за готвене;Жизнена напитка “СОЛЕН РАЗТВОР”Една чаена лъжичка 26 % -ен разтвор в 250 мл изворна вода сутрин преди закуска. За да бъде по-ефикасен соления разтвор е добре да се приема ежедневно. Тъй като организмът се лекува ритмично,то и ползите са по големи. От биохимична гледна точка, стомахът и червата се стимулират за минути, което от своя страна стимулира храносмилането и обмяната на веществата. Избягвайте преработената сол.Промиване на синуситеИзползвайте 1% солен разтвор като разтворите 1 чаена лъжичка от 26% разтвор в чаша (около 250 мл) хладка вода. Тази концентрация се равнява на физиологичния разтвор и пречиства, без да дразни като морската вода и химическите течности. Ще ви е необходимо и Нети (уред за промиване на носа).Наведете главата си над мивката и вкарайте в едната си ноздра чучура на Нети (уреда за промиване на носа). Дръжте устата си затворена. Наклонете главата си леко напред и настрани. Разтворът ще потече през ноздрата нагоре към синусите и ще излезе през другата ноздра. Повторете тази процедура и от другата ноздра.Този 1%-ен разтвор е отличен и за гаргара при поява на инфекции на мукозните мембрани на носа, устата и гърлото. Също така е полезен и за промивки на устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбитеИнхалация със солен разтвор:Напълнете широк съд (тенджера или дълбок тиган ) с 2л вода и дишайте докато тя се изпарява.Добавете 20 г хималайска кристална сол и бъркайте докато се разтвори. Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно, за да не се изгорите.Дишайте дълбоко около 10 до 15 минути.За около 30 минути респираторната система обгражда замърсителите със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне. Повтаряйте процедурата няколко пъти дневно, колкото е необходимо.Измиване на очиГрижливо почистете грима си.Сипете 1% солен разтвор (1 чаена лъжична от 26% разтвор в 250 мл вода) в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността.Внимателно повдигнете главата си нагоре и назад, докато измивате с разтвора окото си, като многократно го отваряте, за да може соления разтвор да насити окото. При отваряне въртете очите си в продължение на няколко минути.Процедури за баня и разкрасяванеЗа разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва хидратирана. Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя чувството за мекота и копринена гладкост. Тридесет минутна вана със солен разтвор има същия пречистващ ефект както тридневно гладуване!Сипете 400 г хималайска кристална сол във ваната и добавете толкова вода, колкото да я покриете. Солта ще се разтвори през следващия половин час.Напънете ваната с вода с телесна температура (около 37° С). Това е важно, тъй като тялото няма да губи енергия за поддържане на необходимата температура. Ваната ще поддържа тази температура през цялото време, поради резонанса на солта.Накиснете се за около половин час и след това само попийте тялото си без да го бършете. Отпуснете се и релаксирайте около половин час. Не слагайте никакви сапуни или добавки във ваната със соления разтвор.Ако почувствате напрежение по време на взимането на вана, тъй като това е предизвикателство за кръвообращението, можете да потопите само краката си в соления разтвор.Можете да направите почистваща маска като смесите фината сол със зехтин (маслинено олио) или друго натурално олио. Нежно масажирайте сместа върху кожата. Отлично средство за детоксикация. Търкането има почистващ ефект и прави кожата чиста, стегната и хидратирана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар