Масаж с мед

     Пчелният мед е считан за много полезен не само като храна, а и като външно приложение върху кожата. Медът пречиства организма от токсините, а кожата попива всички ценни съставки на меда, информира pchelarstvo.com.

  Масажът с мед стимулира кръвообращението и подобрява обмяната на веществата. Медният масаж позволява на кожата да диша и функционира нормално. Тя става чиста, свежа и еластична. Медът се използва и за антицелулитен масаж.
    При лечебния масаж трябва да се използва само чист пчелен мед. Липовият мед е особено добър при дихателни проблеми, а мановият се препоръчва за надавяне на повече минерали. Най-често за масаж се ползва широко разпространеният билков мед.

     Медът е доста силна храна и не всеки има добра поносимост към този биологичен продукт. Масажът с мед е противопоказен при алергия към мед, екземи и обриви, тумори, кървене и кръвоизливи.
     Лечебният масаж с мед се работи само на гърба, тъй като отлепването може да е травмиращо за кожата на краката, където много жени желаят да го прилагат за третиране на целулит. В никакъв случай отлепването не се прави на лицето. Там е подходяща обикновената медена маска. Неприятният ефект от прилагането на краката, ръцете и лицето е разкъсани капиляри и синини.
     Въпреки, че се прилага само на гърба, той има ефект върху целия организъм заради разположените на гърба рефлексни зони - зони на Хед. Чрез рефлексните зони по гърба меденият масаж въздейства на дейността на свързаните с тях органи. При заболяване на тези органи медотерапията може да подпомогне лечението им.





Няма коментари:

Публикуване на коментар