Сутрешен джогинг


Като начало, за да успеете да тренирате сутрин, трябва да сте свежи. Постарайте се да си легнете навреме и да ви се съберат достатъчно часове сън. Ако сте прекалено уморени и недоспали, нищо няма да се получи.
След това забравете за отмяната на алармата и любимите "още пет минутки". Така само ще се успите.
Заредете се с мотивация. За някои хора това е поставянето на кантар пред хладилника или на снимка с визията, към която се стремят. 
Без значение какво ви мотивира, трябва да сте достатъчно постоянни, за да ви стане навик, а и за да почнете да виждате резултатите, след известно време усилени тренировки.
Не се хвърляйте от първия път на големи маратони и бърза скорост. Започнете бавно и с по-кратки разстояния, а след време увеличете темпото и километрите. Няма смисъл да тичате пет минути като на спринт, а след това едва да се движите.След време, когато свикнете, можете да си вземете малки гирички, които да държите в ръце, докато тичате. Това ще ви помогне да оформите ръцете, както и да увеличите натоварването.
Съставете си конкретен план от къде ще минава маршрутът ви и винаги започвайте с лека загрявка и разтягане на крайниците. Така ще подготвите тялото си за предстоящото му натоварване, а и ще избегнете контузии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар