Зеленият чай – тайни от света


Зеленият чай е познат на човечеството от хиляди години. Той се приготвя от листата на вечно зелен храст, от който се приготвя и черния чай.
Черният чай минава по-специфична преработка и затова е по-силен и не се харесва на всеки.
Зеленият чай има изключително благоприятно действие върху човешкия организъм. Той е неизменна част от азиатската култура . В Англия също е на голяма почит и заема достойно място в традиционния следобеден ритуал за пиене на чай.
Предизвикваме ви да вземете пример от народите, които отдават необходимата почит на зеления чай.

Как действа зеленият чай?
Има благоприятно влияние върху метаболизма. Пречиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е един от най-благоприятните видове чай за отслабване, защото не влияе значително на кръвното налягане и няма изкуствено действие. Действието му е меко и ако нямате проблеми, няма да усетите значително влияние върху метаболизма си.
Особено добре се отразява на бъбреците и пикочния мехур.
Съдържа голямо количество витамин С и е силен антиоксидант. Неутрализира свободните радикали, които са основните виновници за стареенето на организма. Затова много хора смятат, че зеленият чай удължава живота.
Консумирането на разумно количество зелен чай, поддържа тонуса, поради съдържащия се кофеин в него. Помага при преумора и продължителна работа, изостря ума.
Изследователи на свойствата на зеления чай твърдят, че той помага срещу образуване на ракови клетки в организма.
Съдържащият се в него цинк го прави много благотворен за бременни жени.
Поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане.
Има много добро пречистващо действие. Прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Препоръчва се за пушачи, защото помага да се изхвърлят по-бързо вредните вещества, натрупани след продължително тютюнопушене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар