Разтоварителен режим - плодове с чай и мед


Всеки ден се приемат:
- билков чай, приготвен като запарка с 1 щипка билка;
- 1ч.л. мед във всеки чай;
- 1 кг сурови плодове /ако са с кори или костилки/ или 800 гр ако е чист плод;
Вода се пие при жажда, толкова колкото имаме нужда да утолим жаждата.
Примерна схема за приемане на билковите чайове и плодовете:
8ч. билков чай10ч. плодове
12ч. билков чай
14ч. плодове
16ч. билков чай
18ч. плодове
20ч. билков чай
Можем да започнем пиенето на чай по-рано или по-късно, както ни е удобно. Най-добре е ако на два часа редуваме чая и плодовете. Но ако това не е възможно може малко по-рано или по-късно да изпием чая или да изядем плодовете. Но не трябва едновременно да пием чай и да ядем плодове.
Най-важно по време на разтоварителния режим е да следим ежедневното изпразване на дебелото черво, защото в противен случай се получава самоотравяне на организма. Въпреки че приемаме много малко храна, нормално е да отделяме всеки ден доста отпадъци, особено в първите 5 дни.
Ако това не става, подпомагаме перисталтиката на червата с билки и билкови чайове:
1. Зърнастец - кори
2. Майчин лист - Приготвят се не както пише на опаковката, а: 2ч.ч. вода врат 10 минути с 1ч.л.билка.Пие се сутрин рано преди първия чай или вечер късно преди лягане.
3. Капсули "LAXENA" – Лаксена-Съдържат зърнастец и майчин лист. Пият се по 2 капсули рано сутрин или вечер късно в първите 2-3 дни, а след това по 1 капсула дневно, ако все още има проблеми с дефекацията.
Ако тези билки не ни помогнат или няколко дне ни помагат, а след това не, прибягваме до по-силни средства:Рициново масло - 1 или 2 с.л. сутрин, 30 минути до 1 час преди първия чай. Това масло не се резорбира в червата, затова може да се ползва при този режим.Ако всички средства не ни помагат накрая прибягваме до правенето на клизма.Никога не ползваме слабителни лекарства по време на разт. режим!
Ако правим 10, 15 или 20 дневен разтоварителен режим след него се прави 10 дневно захранване. При 5 дневен режим се прави 5 дневно захранване.Ако се прави 20 дневен режим от 10-тия до 20-тия ден допълнително в 19ч. се пие зеленчуков бульон приготвен по следния начин: в 2ч.ч. студена вода се слагат нарязани на кубчета средно големи морков и картоф без сол и без мазнина. Като се сварят се прибавя суров магданоз или целина или копър. Прецежда се и се пие само бульона. По желание може да се сложи лимонов сок.При грип и простуда по време на разтоварителния режим не се пият лекарства, а се пие: 1ч.ч. изцеден в момента лимонов сок и 3-4 с.л. пчелен мед се разбъркват на водна баня до сгорещяване. Течността се сваля от огъня преди да е завряла. После се пие на малки глътки в продължение на 1-2 часа.
РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ КОГАТО НЕ СЕ ПРАВИ РАЗТОВАРВАНЕ:
Всеки понеделник се пие само минерална вода 1.5-2 л.Всеки вторник се приемат само чай с мед и плодове през 2 часа.От сряда до събота се яде постна храна - сутрин чай с мед, до обяд ако огладнеем само плодове или плодови сокове прясно изцедени, на обяд салата от пресни зеленчуци, вечерта салата и някакво сготвено ястие като се съблюдават принципите на разделното хранене.В неделя вечерта евентуално може да се яде и риба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар