Нейно величество водата


Водата е най-разпространеното вещество на Земята, за което смятаме, че знаем всичко. Тя съпровожда всеки миг от нашия живот. Но знаем ли каква тайна пази в себе си тази удивителна стихия? Откъде е дошла? Кой и защо я е дарил на нашата планета? Защо е единствена в цялата Вселена? Може би отговорите на тези въпроси знае самата вода. Нали и днес тя е толкова, колкото е била в самото начало – когато се е раждал светът, приемайки познатите ни очертания и форми.

НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА

Ние често спорим какъв да бъде водопроводът. В стари времена водопроводите са били от печена глина и керамика. Но съвременният свят наложи други стандарти. Поцинкованите и етернитови тръби вече почти са на изчезване. На смяна идват полиетиленът, пластмасите, медта. При всички положения новият водопровод е за предпочитане пред стария, при все че всеки от предлаганите материали има своите плюсове и минуси. Металните тръби корозират бързо, медните отделят вредни окиси, полиетиленовите – дават неприятен дъх на водата. По мнение на специалистите след 20-25 години експлоатация би било редно да се мисли за саниране и подновяване на водопроводите в жилищата. А ние го правим в повечето случаи веднъж на 50 години.

Параметрите на водата в междуклетъчната течност, лимфата и кръвта на човешкото тяло имат следните характеристики – повърхностно напрежение 43 din/cm2; окислително-редукционен потенциал (ОРП) от – 100 до – 200 миливолта; рН : 7,45 (леко алкална).Повечето води, течащи във водопроводните мрежи по света, имат параметри – повърхностно напрежение: 73 din/cm2, ОРП от +180 до +500 миливолта; рН: 5-6 (киселинна реакция). Преведено на обикновен, не технически език, това означава, че човешкият организъм е принуден да използва 4-5 пъти повече енергия, за да си преобразува чешмяната вода в субстанция, годна за употреба.Имаме ли избор тогава? На градския човек, свикнал с удобството винаги да има чешмяна вода подръка, наистина не му е лесно.

Както показват изследванията, изворните и кладенчовите води в повечето големи населени места са силно замърсени. Предлаганите в търговската мрежа бутилирани в ПВЦ опаковки трапезни води, престояли повече от 2 месеца, също губят своите природни качества.

Eto няколко прости за приложение правила,

Общувайте колкото можете повече с жива, природна вода.

• Не се щадете, ако трябва да попътувате, за да се снабдите с чиста изворна вода за пиене.• За да съхраните такава вода по-дълго време чиста, добавете в нея малко сребърна вода (10 г на 10 литра)

.• Съхранявайте водата в стъклени или керамични съдове.

• Когато нямате възможност да се снабдите с изворна вода, филтрирайте по възможност чешмяната, за да я пречистите от вредни примеси. (Сменяйте филтрите навреме и не забравяйте, че те пречистват водата от механични примеси, но не могат да неутрализират хлора и да й върнат енергията на природата).

• Сменяйте на всеки 3 месеца водите, които пиете.

• Редувайте изворни с минерални.

• Месеците за чистене на организма и за пиене на по-големи количества минерална вода са само три в годината – април, август и декември. Непрекъснатото пиене на минерални води не е полезно!

• Когато си наливате минерални води непосредствено от извора, прелейте ги няколко пъти от един съд в друг, за да се освободи водата от радона, който се съдържа в нея. Радиацията в умерени дози е лечебна, но натрупана в по-големи количества може да ви разруши.

• Използвайте продукти, които могат да структурират водата и да подобрят нейните качества. Прекрасен пример в това отношение е кораловият калций – алка майн, който добавен в трапезна, изворна или дори чешмяна вода, подобрява нейните параметри до стойности близки до тези в човешкия организъм – повърхностно напрежение – 43 din/cm2 ; ОРП - –150 миливолта; рН: от 7 до 9. Добри негови помощници са микрохидринът и хидрацелът, които подобряват водния баланс на организма и му помагат да се почисти бързо от вредни вещества и токсини, включително от хлора.

• Употребата на структурирана и жива изворна вода цялостно подобрява жизнения ви тонус и ви връща към нормален ритъм на живот.

• Не замърсявайте природните водни източници! Не забравяйте, че няколко грама моторно масло замърсяват стотици литри вода.

Не забравяйте и мъдрата поговорка – „Не плюй в кладенеца, от който си пил вода, защото пак може да ти се наложи да преклониш пред него глава...”

Няма коментари:

Публикуване на коментар