Млякото - смъртоносната отрова



Този материал е част 3 от интервюто с Робърт Коен, автор на книгата “Milk: theDeadly Poison” (Млякото – смъртоносната отрова) и на сайта http://www.notmilk.com/

Майк Адамс: Би ли направил един общ преглед за хората, които не са запознати систинската история на млечните произведения и на кравешкото мляко?

Робърт Коен: Истинската история е, че млечните произведения са най-вкусните храни напланетата. Няма нищо по-вкусно от сиренето/кашвавала – един ден без тях е ден безслънчева светлина. Млякото е вкусно, особено ако вземете 5.4 килограма от него,махнете всичката вода и го смесите със захар, замразите го и му сложите черешкаотгоре. Мляко, сирене, кашвавал, сладолед, кисело мляко – не знам как някога бихживял без тези неща. Може би бях най-големият консуматор на млечни произведения вщата Ню Джърси – където живеех; моите деца също бяха като мен в това отношение.Докато един ден нещо, наречено генно инжинерство не се появи на трапезата ни и аззапочнах да разследвам дали искам децата ми да пият доброто старо пълноценно млякоили генетично направеното мляко.Преди бях начело на една лаборатория – правех изследвания и се опитах доста честнода погледна на всичките спорни неща, касаещи генното инжинерство. Това беше през1994 г. и започнах да чета научни статии от журнали за генно модифицираното мляко.Започнах да изследвам, да се обаждам на Монсанто (бел. пр. – една от главнитекомпании на илюминати за производство и разпространение на генно модифицирани храни,създател на аспартама; разположена е в щата Мисури) и разговарях с техните учени.Един ден просто ми дойде изведнъж – след като бях правел изследвания в продължениена седмици, месеци и над една година – млякото е проблемът, глупчо! Всяка еднаглътка от кравешкото мляко съдържа вирус, гной, бактерии, мощни хормони на растежа,протеини, които причиняват алергии, антибиотици, пестициди, мазен холестерол идиоксин – кои от тези неща бихте искали във вашето тяло?

Майк Адамс: Според мен чуването на подобна информация е един огромен шок за повечетохора.

Робърт Коен: Ами да ти кажа това не е точно голям шок, защото ако кажа напо-голямата част от слушателите ти: “Ето тук имам една хубава, ледено-студена чашасъс свинско мляко, която да си изпиете със сладкото, което ядете”, или “Какво щекажете за малко кравешко мляко с вашите шоколадови сладки”, на хората би импризляло. Биха казали: “Категорично не!” Инстиктивно биха знаели, че не трябва да гоправят. Всъщност, вие не бихте ги изкушили дори и със студена чаша човешко мляко. Биим призляло на секундата, защото те знаят, че има вещества в онези млека, които сапредназначени за младите животинчета от съответния вид.И тези вещества имат имена – лактоферини, имуноглобини – не е хубаво да приематеестроген ежедневно, прогестерон, проактин, мелатонин, окситоцин; мога да продължавами да изброя 59 различни хормона във всяка глътка мляко. Точно това е млякото – еднасистема за доставяне на хормони във вашето тяло. А вие не искате кучешки или свинскихормони. Не искате и кравешки хормони. Вие, дори като пораснали хора, не желаетехормони от човешко мляко.

Майк Адамс: Точно така – човешкото мляко е перфектна храна за бебенца, но не и запораснали хора. Винаги ми е било интересно как порасналите хора са избрали даконсумират храна, течна храна от друг биологичен вид.

Робърт Коен: Това е интересно и в името на доброто здраве, поне ги направете здравиживотни. Но 9-те милиона крави в САЩ в по-голямата си част, не са здрави. Половинатакрави от стадата в САЩ са инфектирани с вируса левкемия бовина (bovine leukemiavirus), половината от кравите са инфектирани с болест, наречена болестта на Крон,която е причинявана от една бактерия, наречена mycobacterium paratuberculosis, откоято 40 милиона американци са засегнати със синдрома на раздразнените черва. Всекичовек с болестта на Крон дава положителен тест за бактерията mycobacteriumparatuberculosis. До последния човек! 100 процента! И това беше публикувано през1965 г. за работата на националната академия на науката. Така че тук говорим заистинска наука, не си ги измислям тези неща. Разполагаме с хиляди изследвания,публикувани в научни весници и списания, с хиляди отделни подкрепящи седоказателства, които ни казват, че млякото изобщо не помага на човешкото тяло. Ниепием телесни течности от болни животни.

Майк Адамс: Какво ще кажеш за скритите източници на мляко, тъй като има многопродукти, които съдържат мляко или млечни протеини – зная за доста протеиновинапитки, които например са направени с млечни протеини.

Робърт Коен: Разбира се. Когато видите на опаковките думата “суроватка” си казвате:“В никакъв случай!” Когато видите “казеин”, “натриев казеинат”, “калциев казеинат” –това е млечният протеин на прах, който вие не искате във вашето тяло. Когато вземетемлякото и се отървете от мазнините, водата, и останете само с протеини, те напрактика са само кръвни протеини: серумалбумин, млечен протеин, 90% от млякото еказеин. Когато казеинът се извлече от млякото, той всъщност е едно лепило,използвано да залепя лепенки върху бирени шишета. Той е едно лепило, използвано, зада крепи дървото във вашите мебели. Когато приемате казеин – това лепило от млякото,и тялото ви вижда този чужд протеин, то произвежда тези хистамини, които накраястават на слуз. И ето защо млякото е слузе-образуващо. Отново – това е един процес,който отнема 10-12 часа.

Майк Адамс: В кои други видове храни, протеинови напитки или продукти се съдържаказеинът?

Робърт Коен: Понякога, да не повярва човек, се среща в консерви от риба тон.Понякога в определени зърнени храни – използва се като лепило, за да поддържа някоихрани. Но това, което е за отбелязване е, когато разглеждате в супермаркети –например сметана на прах за кафе, отпред на опаковката на която е написано, “Несъдържа мляко”, а когато потърсите на гърба на продукта, с малки букви ще видите“натриев казеинат – производен на млякото”. Не зная как им се разминава да твърдят,че нещо не съдържа млечни произведения, когато то ги съдържа. Хората обаче трябва дасе научат да четат малките надписи на стоките. Ако видите думата “казеин” в какъвтои да е вид или форма, като казеинат например – това е мляко от крави – не го яжте.

Майк Адамс: Производителите на храни, да знаеш, са изключително съзидателни стехните надписи на продуктите им. Виждал съм паста от авокадо, без да съдържаникакво авокадо!Робърт Коен: Стига бе! Това е невероятно!

Майк Адамс: Абсолютно! Съдържаше хидрогенирани мазнини и изкуствени оцветители.

Робърт Коен: Това е плашещо.

Майк Адамс: И така стоят нещата в по-голямата си част. Човек трябва да отиде наздравословен магазин или на някакво специално място...

Робърт Коен: Проблемът тук, Майк е, че нямаме силно лоби на производителите наавокадова паста. Но наистина имаме едно много силно лоби на собствениците намлечната индустрия. Това ти го гарантирам.

Майк Адамс: Кое е това, което те накара да проявиш такъв интерес и енергия, за дапреследваш истината за млякото и млечните продукти?

Робърт Коен: Три малки момиченца с имена Дженифър, Сара и Лизи – дъщерите ми. Искахте да имат здрави тела. Исках да не изкарат 4 години гимназиален живот, с черниточки и пъпки по цялото тяло, както беше при баща им. И знаеш ли? Те нямаха никаквичерни точки и пъпки! Никакви акнета, и ако рагледаш книгата ми “Milk A to Z”(Млякото от А до Я), вземам всяка буква от азбуката и попълвам нещо за млякото. П еза пъпки и ние знаем, че тези крави всъщност се доят преди да родят и това мляко еразлично – това е мляко, нареждащо на млечните тъкани да растат. Малките момичета сасе променили в наше време, но ние откриваме, че с отделянето на всички тезиандрогени, кравите постоянно използват андрогените, за да произвеждат други хормони.Тинейджърските пъпки се подобряват в секундата, в която спрем да консумираме мляко.Отнема 2 седмици и акнето изчезва. И тези андрогени стимулират мастните жлези, коитоса жлезите, причиняващи акне и черни точки.Така че откриваме връзка между млякото и много човешки заболявания. И аз не съмпървият, който твърди това – д-р Спок твърдеше това. Д-р Спок продаде 75 милионабройки от книгата си за отглеждане на деца. Единствената книга, която е продаванаповече в историята е Библията. Д-р Спок казваше, че никой човек на средна възраст,дете или възрастен няма нужда от кравешко мляко – това е измама от страна направителството, за да поощрява консумацията на мляко. И ние се учим, както казах,повече доктори научават нещо, което не им е било преподавано в университета. Добреще е да погледнете етиологията (бел. пр. наука, изучаваща причините за възникване наболестите) на алергиите и диабета! Ако решите да разгледате диабета, разгледайте NewEngland Journal of Medicine, 31 Юли, 1992 г. (эурнала за медицина на Нова Англия) –точно може да проверите това! Там се казва, че излагането на тези волски протеини,волският серум лактобумин (bovine serum lactobumin) е един активиращ механизъм заинсулино-зависещия диабетов мелит, няколко месеца по-късно. Октомврийското изданиена Сайънтифик Америка (Scientifc America) от 1992 г. обсъждаше млечния лозунг:“Млякото е добро за тялото.” Там се казваше: “Млякото е добро за тялото – това звучималко празно тези дни”.

Майк Адамс: Би ли дал едно кратко резюме – ти спомена няколко по време на интервюто– диабета, пъпките, сърдечната болест се споменават доста изтъкнато в книгата ти. Нокакви други хронични болести са да речем, влошавани или дори причинявани отпродължителна употреба на мляко?Робърт Коен: Това е интересен въпрос, да знаеш. Нека разгледаме Голямата Петица – вСАЩ убиец номер 1 е сърдечната болест, после е остеопорозата, ракът, диабетът иастмата. Разглеждаме нации, които пият мляко. Откриваме, че тези болести са честосрещани. Когато разглеждаме нации, където консумацията на сирене се е утроила презпоследните 30 години, като Англия, Франция, Канада и САЩ – откриваме също утрояванена асматичните заболявания и видовете рак на гърдата. Познай коя страна иманай-висок процент от болни от рак на гърдата? Номер 1 в това отношение е Дания,следвана от Норвегия, следвана от Холандия, следвана от Швеция – забелязваш литендения?Майк Адамс: Консумацията на мляко.Робърт Коен: Хайде да поиграем още малко на изброяване на факти, Майк. Знаем за ракана гърдата – коя държава има най-високи показатели за сърдечни болести?Майк Адамс: Ами мисля си че е САЩ.Робърт Коен: Не е! Дания, Норвегия, Холандия и Швеция – рано или късно ще схванешнещата! Костни болести, сърдечни болести, рак на гърдата – забелязваш ли накъде сенасочваме? Най-високите нива на консумация на млечни продукти. Виждаме абсолютникорелации между тези болести и консумирането на млечни продукти и аз мога да ти дампричината за това. Съществува много повече от национални епидемиологични изследвания– имаме механизми, чрез които тези болести се получават. В рака на гърдата и въввсеки вид рак, хиляди неща причиняват рак. Всеки път когато хванем вестник, има новонещо, което е разпознато, че причинява рак.Но хиляди неща го причиняват – веднъж щом го получите в тялото си, едно нещо го карада расте, а единственото нещо, което го кара да расте е най-мощният хормон нарастежа, който тялото ви произвежда, наречен инсулин растежен фактор. Изабележително – най-голямото чудо на науката на природата е, че този хормон вкравешкото тяло и в човешкото тяло е идентичен. Всъщност, от около 4 700 различнивидове бозайници и стотици милиони различни протеини в природата, има само единхормон в цялото животинско царство, който е идентичен между два биологични вида –човешкият и кравешкият инсулин растежен фактор –1, който е бил наречен ключовиятфактор в растежа и разпространението на рака на гърдата, рака на белите дробове,рака на простатата, всеки случай на рак при хората.

Майк Адамс: Млечната индустрия твърди разбира се, че всичките тези хормони сеунищожават по време на пастьоризацията и че те не се усвояват от хората,употребяващи продуктите й. Знаем, че това не е вярно, но защо е така?

Робърт Коен: Нека анализираме това изявление, защото може би те са прави, а ако саправи, това значи, че кърменето не работи. Така че, ако си мислите, че кърменето неработи, тогава давайте и пийте кравешко мляко, но ако поради някаква малкавероятност си мислите: Е, кърменето може би наистина работи, тогава чрез пиенето намлякото на кравата, вие кърмите и приемате хормоните и то по един много ефективенначин, по-ефективен дори от този на природата, защото природата намира начин дасъздава от нещо по много. Например, ако разгледаме рибите – треската да речем.Рибата снася десетки хиляди яйца. Някои видове риби снасят над половин милион яйца,защото рибата някакси има вродено познание, което е определило, че огромната част оттези яйца ще бъде изядени от хищници. Повечето от тях няма да оцелеят, за да станатмали рибки.Ами, тялото работи по същия начин – произвеждаш милиони и милиони сперматозиоиди.Произвеждаш милиони и милиони клетки. Произвеждаш достатъчно, така че нещо даоцелее. А в случая с този хормон – инсулин растежен фактор –1, тялото ти постоянного произвежда и той се разлага много бързо или се свързва с други протеиновирецептори. Но в случая с кравешкото мляко, ние сме задминали природата – ние имамекраве мляко, където обикновено тези протеини са се разложили много бързо. Ниехомогенизираме млякото – с други думи, ние приемаме млякото и създаваме мастнитемолекули между 10 и 100 пъти по-малки. Поемаме много повече от тях – 473 мл. млякоможе да съдържат трилиони малки мастни молекули. Те обхващат и защитават тезихормони, повечето от които са разбира се разрушени. Така че сега разполагаме смеханизъм, чрез който удвояваме количеството от този мощен хормон в телата ни икъдето той обикновено се разлага за по-малко от секунда или две, сега остава активендо 30 минути. Когато той намери съществуващ рак, което също е често срещано нещо –това е механизмът на включване на рака. И ето защо нации, които пият най-големиколичества мляко и ядат най-много сирене, са тези с най-високи нива на всеки човешкивид рак.

Майк Адамс: Нека само разясним за консумиращите мляко, кои продукти съдържат в себеси тези хормони. Защото не само млякото ги съдържа, а всичко което произлиза отнего, нали така?

Робърт Коен: Точно така! Всичко, което произлиза от млякото съдържа тези хормони:сирене, кашвавал, краве масло, сметана и т.н. Това е мляко. Когато използвате 9.5килограма мляко, за да направите 450 грама краве масло, или 4.5 килограма мляко, зада направите 450 грама кашкавал, или 2.8 килограма мляко, за да направите 450 грамашербет...

Майк Адамс: Вие концентрирате всички тези...

Робърт Коен: Вие концентрирате хормоните, концентрирате диоксините, концентриратенаситените мазнини, за които знаем, че са вредни за вас разбира се. Точно това емлякото и точно това са всички тези млечни продукти – концентрирани млечни продукти.Ако имате 1 единица от нещо лошо, не искате да имате 10 такива концетрирани единици.

Майк Адамс: Точно така. Има компании, разбира се, независими млекопроизводители,които произвеждат мляко и пишат на етикетите, че то е произведено без волски хормонина растежа (bovine growth hormone).

Робърт Коен: Но за мен няма реално никаква разлика между волския хормон на растежа,който е бил генетично създаден и естествено-получаващия се хормон на растежа. Това еедно и също.

Майк Адамс: Препоръчал съм на читателите да направят един 30 дневен тест, през койтода не приемат никакви млечни продукти. 7 дни е също доста, ако сте осъзнати относнотялото ви, за да забележите разликата, но какво могат хората да очакват наистина дасе промени? Ти спомена за някои от нещата, но какво ще кажеш за дълготрайнитеподобрения върху здравословното състояние на хората? Ако някой спре да консумирамлечни продукти, какво може да очаква да се случи до един месец или една година?

Робърт Коен: Интересно е, че ми задаваш този въпрос, защото Townsend Medical Letter,което е докторско писмо, писано от лекари за лекари и над 180 хиляди доктори гополучават, в броя си от Май 1995 г., пише за кравето мляко, за симптомите, с коитоса били свързвани множество различни здравни проблеми – производство на слуз, загубана хемоглобин, алергии, като номер 8, 9 и 10 от списъка бяха смяна на настроенията,депресия и раздразнителност. Замислете се за хора на средна възраст, бидейки склонникъм криза, които изпитват смяна на настроенията, депресия и раздразнителност и многоот тях смятат, че това е предизвикано от вирусът Епщайн-Бар (Epstein-Bar virus).Смяна на настроенията, депресия и раздразнителност – вие приемате естроген всекиден, с прогестереон (бел. пр. – женски хормон, участващ в цикъла на жените,бременността) мелатонин (бел. пр. – хормон, съдържащ се в епифизната жлеза, койтоподобрява съня и е мощен антиоксидант) и всички тези женски хормони, които идват отбременни крави и цялото това нещо здраво ще ви оплеска. Дори не мога да ви кажакакво ще ви причини. Но зная, че ставаме много управлявани от хормоните,депресирани, със смяна на настроенията, депресия, раздразнителност – просто откажетесе от млечните продукти. Това наистина е едно лесно решение. Може да похарчитехиляди долари при вашия лекар и да вземете всякакви лекарства, и да давате риталинна децата си, но няма никаква нужда от това! Просто спрете да консумирате млечнипродукти – тотално.

Майк Адамс: Абсолютно! Това е невероятно – толкова често хората отиват при лекаря сии получават лекарства, които да скрият симптомите, причинени от вземането на простиизбори – избирането с какво ще се хранят.

Робърт Коен: И никой не преподава това на лекарите в медицинските институти, макарче много от тях научават това сами. Това става, защото те съветват пациентите си:“Спрете да приемате млечни произведения за известно време”. И те го правят иполучават драстични резултати, особено при разстройство с дефицит на вниманието,аутизъм – наблюдаваме такива резки промени у деца, които изцяло спрат да приематмлечни произведения.

Майк Адамс: Какво ще кажеш за дълготрайното предотвратяване на хронични болести?Робърт Коен: Има едно място на тази планета, където има повече столетници от всякодруго място, където средната продължителност на живота на жените е 86 години, къдетохората дори нямат нужда от рентгенови снимки, защото те не получават рак на гърдатаили остеопороза. Това място са 160 острова между Япония и Тайван, казва се Окинава.Книгата е написана от Уилкокс и Сузуки и се казва “Планът Окинава” и ще прочетете,че тези хора приемат 1/20 от количеството калций, което ние приемаме, но въпрекитова те не получават чупения на костите.Ще прочетете анализа за приетите количества калций по целия свят – в ЮАР приемат под100 мг. на ден, в САЩ 980 мг. на ден, но въпреки това имаме 14 пъти повече тазовисчупвания. Не е калцият, който ядете, не е кравето мляко което е ядете, а епротеинът – животинският протеин, който причинява киселинното състояние в кръвта,което тялото ви трябва да неутрализира и то прави това, като извлича калция откостите ви. И това е истинската наука – това не са глупавите реклами и маркетингътза мляко – това е истинската наука, която ще намерите в сходни медицински вестници исписания, истината, която огромната част от американците не я получават.

Майк Адамс: И въпреки това повечето американци смятат, че ако имаш чупливи кости илисимптоми на остеопороза, трябва да пиеш повече мляко!

Робърт Коен: Което ускорява загубата на костна тъкан, поради огромните количествааминокиселини, базирани на сярата.

Майк Адамс: И разбира се има много лекарства с предписание, които хората вземат, ощеповече, за да се прикрият онези симптоми.

Робърт Коен: Което е срамота, защото те водят до множество неща. Погледнете какво седава на жените, за да се предотврати загуба на костна тъкан – премерин? Знаете ликакво е премерин? Това е едно от най-предписваните лекарства в САЩ. От това ли енаправено наистина, от което звучи – премерин – урина от бременна кобила. То седобива от коне – държат ги завързани, оковани за устройства, които събират тяхнатаурина. Ако подраскате едно от тези малки жълки хапчета, то ще замирише точно напикня. То е точно това, естрогенът от бременни кобили, и знаете ли какво? Ние непием естроген от бременни кобили, а пием естроген от бременни крави, под формата натяхното мляко. Отново, те имат мляко още преди да родят и това мляко съдържа женскихормони, които стимулират техните собствени гръдни тъкани да растат още повече. Товае причината нашите момичета да изглеждат по различен начин днес.

Майк Адамс: Нека видим – ние приемаме храната си от кравешка гной и лекарствата сиот конска урина. Нещо е яко сбъркано във всичкото това, а?

Робърт Коен: Живеем в прекрасен свят, нали? Направо напредваме!

Майк Адамс: Нека поговорим за детската смъртност, причинена също и от кравешкомляко...

Робърт Коен: Интересно е, че споменаваш това. Американските научни списания ивестници наистина не обичат да се заяждат с млечната индустрия и отвхърлят много оттези статии, но ние откриваме, че има един наистина страхотен журнал, един отсветовно уважаваните журнали, наречен Лансет (Lancet), британски журнал. И мисля чебеше Лансет от 4 юни 1994 г., в който беше публикувано едно изследване относносиндрома на внезапната детска смъртност, показващо, че белодробната тъкан в клеткитепоказва бронхиално възпаление, подобно на астма, от млечните протеини. Така чедецата приемат последното си ястие преди да умрат и какво е то – една бутилка млякос кравешка формула. Относно децата, хранени с кравешко мляко, Лансет пише поредицаот статии още от 60-те години, за внезапните детски смъртни случаи и в тези статиисе показва, че свръхчувствителността към млечния протеин се подразбира като причиназа синдрома на внезапните детски смърни случаи.Майк Адамс: Нека поговорим за маркетинга. Млечната индустрия от много години се ефокусирала върху посланието, че млякото ви дава здрави кости. И сега от скоро се ефокусирала, че от млякото се слабее. От млякото се слабее – намирам това за многосмешно...

Робърт Коен: Естествено, че е смешно! Пиете нещо с много калори и с много мазнини внего, с хормони на растежа и вие естествено ще отслабнете! Направо изцяло се връзва.Всъщност, за малките бебенца се очаква да напълнеят с 50% от теглото си след първитетри месеца – разбира се те удвояват теглото си за три месеца, нали така? Продукт, откойто се отслабва – това е абсурдно!

Майк Адамс: Как според теб на млечната индустрия й се разминава след правенето натакива заключения и твърдения в нейния маркетинг и реклама? Как постига това?

Робърт Коен: Разбери, че на тази планета имаме около 250 хиляди различни журнала и енаистина лесно да направиш така, че нещо да се публикува. И това, което различаваедна публикация от друга е PC – знаеш ли какво значи PC? Не значи персоналенкомпютър, а пресконференция. Това, което правиш е организираш една пресконференция вхотел Плаза в Ню Йорк и поканваш ключовите членове на пресата и им съобщаваш, че наобед ще има огромен коктейл от скариди и телешко варено. Те ще се отзоват, за даотчетат събитието, а ти ще си им дал едно прекрасно подготвен пресматериал и си гонаписал за тях и той ще е в утрешната преса, по телевизиите и точно по този начинвъзприятията на американците постоянно са галени. И когато имаш бюджет от 500 хилядидолара на година, постоянно за да поощряваш такива неща и да правиш подобниматериали и тези фалшиви изследвания – ей, ама те точно това правят. И го правятдобре.Но знаеш ли, забавно е понякога, когато млечната индустрия не уцелва точно. Сещаш лисе за онзи филм? С Робърт де Ниро, филмът е от 70-те за мафията и всичко, което тевършат, го правят по грешен начин. Млечната индустрия е направила тези реклами замляко, като в една от тях, като стана на въпрос за здрави кости, хората, участвалинея се появиха в едно от докторскте шоута по телевизията, като тримата доктори,позираха с рентгенови снимки на телата си. И във всички тела, бедрата бяха разядениот костна болест – много забавно. Двама мъжки доктора и една жена доктор и сърцатаим бяха съсухрени, това можеше да се види, както и разядената костна плътност.

Майк Адамс: Но средният човек не би разпознал това, нали така?

Робърт Коен: Не, но хората от млечната индустрия правят неща, с които сaми синавреждат. Наемат пълни вегетарианци, с които снимат млечните реклами, наемат хора,които вече са се разболяли от млякото. Лари Кинг – можеш ли да си представиш даправиш реклама на мляко, точно след като ти е правена операция за троен байпас?Всеки ден средният американец приема от млякото и млечните произведения същияхолестерол, съдържащ се в 53 резена бекон. Ако правите това цял живот и навършите 53години, ще имате холестерол, съдържащ се в 1 милион резена бекон и после се чудитезащо сърдечната болест е убиец номер 1 в САЩ.

Майк Адамс: Какво ще кажеш за всичката наука, която млечната индустрия създава, зада твърди, че млякото е полезно за хората?

Робърт Коен: Знаеш ли този интересен факт: млечната индустрия спонсорира изследванияи като изследовател, аз самият бих могъл да направя всяко едно изследване, коетоискам и да докажа всичко, което си искам, базирано на параметрите на изследването ина видовете бозайници, които използвам. Но хората от тази индустрия са правилиизследвания с хора и твърдят: “Ето ви чаша мляко. Изпийте я.” Тестваният го прави ислед 10 минути по-късно: “Как се чувствате? Имате ли слуз? Нямате? Страхотно.” Итова отива да главните страници на вестниците и списанията, защото хората отмлечната индустрия организират страхотна пресконференция: “Пиенето на мляко непричинява слуз”.Kажете това на всеки маратонец, триатлет, оперен певец или звезда от Бродуей, тезнаят, че употребата на млечни произведения причинява слуз. Те трябва да гиизбягват, иначе няма да могат да се представят на ниво. И това не е научноизследване, това е просто нещо, което знаят. То си е аксиома! И въпреки товаизследването и науката им показват, че млякото не причинява слуз. Вече ти казах зареакцията към волския серумлактобумин (bovine serumlactobumin), към казеина,млечният протеин казеин и за производството на хистамин (бел. пр. – вещества,отделяни от имунната система които могат да предизвикат каскада от алергичнисимптоми, които да поразят множество системи в организма), което отнема 12 до 15часа. “Изпийте чаша мляко. Имате ли слуз? Не? Страхотно.” Разбира се, че млякотоправи слуз! То също причинява астматични атаки и тези алергични реакции.А за аутопсията на Фло Джо посетете сайта ми http://www.notmilk.com/ и точно в среднатаколона ще видите Фло Джо с резултатите от аутопсията и просто е ужасно това, коетосе причинява и как убива 6-8 хиляди американци всяка година! Това няма да убиевсеки, който яде пица, но всеки ще има хистамини и слуз.

Майк Адамс: Хей, ами те и тютюневите компании твърдят, че никотинът не води допристрастяване, захарните компании казват, че захарта не причинява диабет ипрекалена пълнота – защо млечната индустрия да не твърди, че млякото не прави слуз вчовешкото тяло, а?

Робърт Коен: Ами, измъкват се от това и отново – другите индустрии не финансиратсъщото количество изследвания – Робърт Хийни получава 7 милиона долара на година отуниверситета в Крейтън, за да публикува подобна информация и всеки месец се правипоредното изследване – млякото не причинява рак на гърдата, не причинява алергии –това са глупости. Имаме хиляди изследвания, които показват, че млякото е нещо, коетопросто не трябва да употребяваме.

Майк Адамс: Иначе по-добре ли ще е за потребителите, ако търсят така нареченитенатурални млечни произведения, като например органично мляко?Робърт Коен: Нека кажа нещо, което огромната част от хората просто не разбират. Нямада намерите една, ама дори нито едничка молекула от генетично направения волскихормон на растежа във всяка една чаша мляко в САЩ. Тъй като волският хормон нарастежа, който е бил генетично създаден, се инжектира в бута на кравата. Когатозапочне да работи в мозъка на кравата, той я стимулира да прави мляко, съдържащоповече от тези естествено-срещащи се хормони. Така че дали пиете органично мляко илимляко от крави, третирани с този хормон, млякото, което се получава ще бъдеабсолютно същото. Абсолютно същите хормони – кравите, при които е имало генетичнанамеса ще ви дадат мляко с повече хормони, но вие няма да пиете генетично направенихормони. Просто ще приемате повече от тези естествено-срещащи се хормони.

Майк Адамс: Така че разликата е в концентрацията.

Робърт Коен: Това е просто една разлика в броя на хормоните. Те са едни и същи –генетично направеното мляко не съдържа генетично направени хормони. Хормонът действавърху мозъка, за да стимулира кравата да прави мляко, съдържащо повече хормони. Нотова са същите хормони, които бихте получили от една чаша с органично мляко и тезихормони са опасни. Добрите стари пълноценните млечни хормони са опасни. Онези, закоито мислехме, че са толкова пълноценни, са толкова опасни и нямат място в тялотови.

Майк Адамс: Отказах се от млякото преди години и след като го направих синусите мисе прочистиха, храносмилането стана много по-лесно, имах повече енергия и по-малкоумора. Това беше една невероятна трансформация.

Робърт Коен: Това е нещо, което си забелязал и нещо, което всеки ще забележиведнага. Можеш да четеш пропагандата на млечната индустрия или да посетиш сайта миhttp://www.notmilk.com/ и да почетеш оттам. Пиша по една колонка там всеки ден от 5 годининасам. Но когато нещата се свеждат до това – вие сте вашият най-добър лекар.Опитайте 7 дни – не яжте никакви млечни произведения – мляко, сирене, кашкавал ит.н. – 7 дни. И на 8-мия ден се почерпете с пица и хапнете сладолед за десерт инаблюдавайте какво ще стане на следващия ден – 9-ия.

Майк Адамс: Ако ви стиска, нали?

Робърт Коен: През първите 7 дни слузта и храчките – ще загубите 2.7-3.8 литра, коитозадръстват бъбреците, далака и панкреаса – всички ваши вътрешни органи. Вие дори незнаете, че тази слуз и храчки са там! Това е последица от ежедневното хранене насредния американец. Когато се прочистите, все едно една мъгла се вдига и си отива оттялото ви.

Майк Адамс: 2.7 литра ли каза – колко слуз каза?

Робърт Коен: 2.7-3.8 литра. Можеш ли да си представиш? Те са равномерно разпределенимежду всички ваши органи, така че бъбреците ви са една гъба за слузта. Имам еднааутопсия на един много известна американска атлетка. Върни се назад във времето,когато Фло Джо спечели златен олимпийски медал и умря след като направи една рекламаза мляко, след като беше яла пица – 15 часа след последното й ядене, тя умря и встомаха й имаше 250 кубически сантиметра от несмляно сирене моцарела, 15 часа следкато го беше яла и тялото й беше в такова страдание, защото не можеше да разградитова сирене, така че тялото й произведе огромно количество хистамини, коитосъздадоха огромно количество слуз. Тя имаше само едно лекарство в тялото си –бенадрил (Benadryl), което е антихистаминно – тя знаше, че беше задръстена.Следователят по смъртни случаи, който разряза бъбрека й, описа дебелата, гъстахрачка, която излязла от бъбрека й; целите бели дробове, трахеята итрахиално-бронхиалното дърво – всички те били здраво, ама яко по думите му,задръстени от слуз. Тя дори имаше белези от пръсти по гърлото и пицата, която еизяла е било 15 ч., а умира в 6 ч. сутринта на другия ден – 15 часа по-късно тазимоцарела не е била смляна, както и задръстването от нея. Ето защо казвам 7 дни безникакви млечни произведения, хапнете пица за вечеря и сладолед за десерт и наследващата сутрин ще се събудите толкова задръстени, толкова слузести. Депресиращо етова, което млякото ви причинява. Консумирайки млечни продукти, си намаляватекапацитета на белите дробове, сексуалния си нагон, млякото ви оплесква като ходитедо тоалетна – хубаво е да не приемате никакви млечни продукти за една седмица,защото веднъж щом видите двете крайности, не мога да си представя как някой би севърнал към използването на млечни произведения.

Майк Адамс: Не е ли вярно, че пиенето на мляко дори увеличава мириса на тялото ипричинява вонене?

Робърт Коен: Японците преди наричаха американците “бутерните хора”. Защото можеха дани помиришат – можеха да надушат гнилото и разлагащо се мляко и млечни произведенияв кожата ни, аз ям изцяло растително-базирана храна сега и когато обикалям даизнасям лекции, мога да усетя хората и наистина е този тип миризма. Но човек не знаетова, докато не заживее подобен начин на живот и тогава това е нещо като тайноръкостискане, което пълните вегетарианци имат! Те могат да подушат други хора изнаят.

Майк Адамс: Странно, че споменаваш това – точно за него си мислех тази сутрин,карайки по една колоездачна диря, можех да помириша хората докато преминавам покрайтях и това не е само от техния начин на хранене, а и от препарата им за пране, койтоте използват и е наблъскан с аромати.

Робърт Коен: Можеш да го помиришеш, излизащ от тях. И това наистина е така. Ние сметова, което ядем. Осъзнавам, че ако ме попиташ кой е ключът към здравето, ключът къмздравето срещу болестта е животинският протеин, който е много различен отрастителния. Години наред вегетарианците твърдяха, че това е същият протеин –животинският – всичко е същото! Не е същият протенин. В животинския протеин имамного повече относно 2-те аминокиселини – едната е метионин, а другата е цистеин ицентралният атом на тези 2 аминокиселини е серният. Представете си миризмата нагнили яйца как изпълва всяка клетка от тялото ви. Точно тази миризма е това, коетопълните вегетарианци усещаме; както и при месоядците също. И колкото повече пилеядете, толкова повече ще воните. И колкото повече воните, толкова повече течноститеот тялото ви ще вонят. Телевизионният сериал “Сексът и градът” имаше един многоспециален епизод точно за това, но да не навлизаме в него точно в това интервю.А пълните вегетарианци ядат много чисто гориво за телата си. А разбира се млякото етечно месо. Млякото и млечните произведения са най-лошата форма от всички тезизамърсяващи вещества. Не само с огромното количество диоксин, а с огромнотоколичество сяра. Не искате да имате тази миризма на изгнило – това е нещото,ускорявашо сърдечните болести и загубата на костна тъкан. Ето защо откриваме, чехората живеещи в страни, където се ядат най-много млечни произведения, са тези снай-високи нива на остеопороза и сърдечни болести. Това е причината.

Майк Адамс: Интересно е също, че когато спрат млечните произведения за период отняколко месеца, тя откриват, че вкусът им се променя и ако решат да отпият глъткамляко, ще го намерят за отвратително. Чувал съм това от много хора и съм гопреживявал аз самият.

Робърт Коен: Точно така. Това е вярно.

Майк Адамс: Какво се случи с теб в това отношение? Опитал ли си глътка, след като небеше ял известно време?

Робърт Коен: Не, не го направих, макар че 1 година след като направих откритието,все още ядях млечен шоколад и това беше слабостта ми, без да осъзнавам, че са нужни1.8 килограма мляко, за да се направят 450 грама млечен шоколад. Така че приемахмляко под различни форми. От време на време ядях филия хляб, която имаше млечен прахв себе си. Сега съм доста вманиачен в това отношение. Не примам абсолютно никаквимлечни произведения и не съм ял от 6-7 години, но при някои случаи съм допускалгрешки, но те не са отскоро. Потичат ли ми лигите, когато видя пица? Абсолютно.Спомням ли си колко вкусна беше? Разбира се. Правя си пица у дома, а и сега повечеторесторанти правят пици без сирене и кашвавал. Доста можете да се позабавлявате стакава пица.Майк Адамс: Ям соеви пици от време на време, но като цяло се опитвам да стоянастрана от пицата. Но съм съгласен с теб – идеята зъбите ти да потънат в парчесирене/кашкавал все още звучи добре.

Робърт Коен: Знаеш ли? Тези храни са вкусни, но не искам на всяка цена да те видякак доживяваш до 100. Да се доживее до 110 години не е първи приоритет. Важното нещоне е да живееш дълъг живот – а да умреш добре. Защото средният американец прекарва10-20 години умирайки, страдайки и изхарчвайки си пари по доктори през този период.

Майк Адамс: Каква допълнителна информация биха намерили хората на сайта ти:http://www.notmilk.com/ ?

Робърт Коен: Ами можете да се позабвлявате малко като прочетете точно горе в средатасредното преброяване на гной в млякото, което пиете. Ако извадех една чаша млякопред вас и ви кажех: “Ето изпийте тази чаша, в нея има само 100 гнойни клетки”. Небихте го направили, но средното продавано количество от 946 мл. мляко миналатагодина в САЩ съдържаше 319 милиона гнойни клетки. Това е средното количество. Номожете да слезете надолу в списъка, който съм включил в колонката и може да видите,че млякото в щата Мериленд съдържа 350 милиона гнойни клетки в 946 мл. мляко. Можетеда видите, че в щата Мисисипи количеството е 442 милиона – това мляко би билонезаконно да се продава, ако беше в Европа или Канада – 400 милиона е тяхнотомагическо число.

Майк Адамс: Защо цифрите варират от едно място на друго, Робърт?

Робърт Коен: Варират заради географските региони – като цяло колкото по-топло е,толкова повече бактерии ще има в млякото, повече язви ще имат кравите върху виметатаси, толкова повече мастит (бел. пр. – възпаление на гърдите) и толкова повече гнойще добавят в млякото си. Те са болни животни.

Майк Адамс: Мисля си, че повечето хора, които не са запознати с тази тема, очакват,че някой контролира нещата и прави така, че гнойта да не попада в млякото, което щесе пие.

Робърт Коен: Но млякото е точно това. Вижте, една крава филтрира през вимето си 10хиляди литра всеки ден. А млякото, бялото мляко са всъщност мъртви бели клетки и теса телесни клетки или гнойни клетки. Млякото е точно това – гной. Гнойта не е опасна– тя не е едно от най-опасните неща в млякото, тя просто е отвратителна. Но тя евкусна – някога яли ли сте гной, смесена със захар и замразена? Това е сладоледът,но е сладък! Какво друго обаче могат хората да намерят в сайта ми? Има цялоразобличаване на глупавите реклами за мляко, което съм направил.Могат също да намерят едно великолепно писмо, написано от един хирург по рак нагърдата към пациентите му – д-р Робърт Краджан (Robert Kradjian). Наричам това писмоФамозното писмо за млякото; то е точно на върха на страницата и там е обяснено селементарни термини как млякото е нещо, което причинява множество дискомофорти иболести на хората. Корените на алергиите от детството: екземата, болки в ушите,нощно напикаване и отново не аз казвам това – аз съм просто един човек, койтообединява всички тези неща заедно. Началникът на педиатричното отделение вмедицинския институт Джон Хопкинс, д-р Франк Оски (Frank Oski) написа книга замлякото и тя беше със заглавие “Don’t’ Drink Your Milk” (Не си пийте млякото),дължаща се на това, което млякото е причинило на множество деца, които той енаблюдавал през цялата си кариера. Няма нищо добро в млякото.

Майк Адамс: Като стана на въпрос за книги, кои твои книги хората могат да намерятчрез традиционните канали – Amazon и Barnes and Noble?Робърт Коен: Току-що написах една книга със заглавие “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог). И това е наистина една много специална книга. Тя се базиравърху труда на най-превеждания автор в историята на американската литература – женана име Елън Уайт (Ellen White), която преди повече от 100 години е писала завегетарианството и правата на животните и тя всъщност е започнала движение в САЩ,което сега включва 13 милиона американци и се казва “Адвентистите от седмия ден”.Така че това е новата ми книга. Имам книга наречена “Milk A to Z” (Млякото от А доЯ) и разбира се “Milk: the Deadly Poison” (Млякото: смъртоносната отрова), което еразбира се едно много фино заглавие. Имам нова, която ще излезе със заглавие “Foodfor Thought” (Материал за Размисъл). Така стоят нещата, а “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог) се продава много, много добре. Вече е бестселър.

Майк Адамс: Смяташ ли, че твоето послание достига до все повече и повече хора?Успяваш ли да достигнеш до хората или те просто не искат да чуят това?

Робърт Коен: В по-голямата си част хората не искат да чуят това. За повечето пицатаи сладоледът са прекалено вкусни! Но тези хора, които наистина чуят и наистинаприемат посланието, диабетът от тип 2 си отива. Сърдечната болест драматично сепроменя. Алергиите си отиват, задръстването си отива, а и ти самият си го изпиталтова, Майк. Ти си един страхотен говорител за това. Хората, които правят товаоткриват, че нешата се променят.

Майк Адамс: За да приключим, Робърт – сайтът ти е http://www.notmilk.com/. Имаш ежедневнистатии там, а имаш ли бюлетин с новини?

Робърт Коен: Имам и хората могат да се абонират за него – безплатно е и бюлетинът мие може би най-големият ежедневен такъв в Интернет. Хиляди и хиляди хора го четатвсеки ден и имам някои добри предстоящи да излязат колонки. Доста често моитеколонки се озовават като новини на първите страници на различни вестници. Посвещавамдоста време на това.

Майк Адамс: И хората могат да търсят книгата ти “God’s Nutritionist” (Диетологът наБог) и предстоящата “Food for Thought” (Материал за Размисъл).

Робърт Коен: “God’s Nutritionist” (Диетологът на Бог) е 500 цитата завегетарианството и също съдържа цитати от научни журнали, подкрепящивегетарианството.

Майк Адамс: И хората могат да открият тези книги чрез традиционните канали?

Робърт Коен: Ще ги има във всяка книжарница – Barnes and Noble и Amazon разбира се.
.

4 коментара:

  1. С много, ама с много мъка прочетох статията до края, понеже ми се стори интересна.

    Защо с много мъка?!

    Автора на превода или този който е набирал текста си е оставил "пръстите" в самия текст и те стърчаха от там. На изключително много места има слети по 2 че даже и 3 думи в една. Много трудно се чете такъв текст. Клавиша за интервал ли е заяждал!?!. След всеки препинателен знак е добре са сe оставя интервал, както и между думите и съюзите!

    Другото неприятно нещо е оформлението на текста. Въпросите на Майк Адамс и отговорите на Робърт Коен можеха да бъдат с различен курсив и за да са четими по-добре, освен това на места са слети в един параграф по няколко въпроса.

    За темата - въпрос на гледна точка. Но вероятно има голяма доза истина в гледната точка на Робърт Коен.
    Повтарям темата ми беше интересна и заради това с голяма мъка издрапах до края с четено на въпросната статия.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Имам нужда от малко помощ!
    Когато искам да постна нещо тук, ме препраща през "Blogger" за разрешение. Когато съм извън БГ винаги всичко е на локален език (гръцки, турски, норвежки, френски...). Някой знае ли на кой идиот да пиша, да има дам съвет за това, да не преценяват езика от местонахождението на юзера в момента на логване, а да си вземат данните от регионални настройки или от настроения език за позване на юзера. Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
  4. Да вземете да оправите статията, викам аз! (предлагам и оправяне срещу заплащане)

    ОтговорИзтриване