Внимание АСПАРТАМ или какво причиняват безобидните дъвки, които дъвчат децата ни


"Химикалът аспартам е само една от хилядите отрови, служи за подсладител на храни и напитки, като замества "вредната" захар /която все пак се извлича от растения, макар че при рафинирането й и в нея влизат доста вредни съставки/.
Ето какво казват специалистите:Аспартам – съдържа токсични киселини, които могат да причинят мозъчни проблеми. Много хора съобщават за замаяност, главоболия, пристъпи, подобни на епилептични и менструални проблеми след употребата на този химикал. Аспартамът съдържа метанол, който се освобождава в дебелите черва, където се преобразува във формалдехид /Б.а. - т.е. формалин, споменавах го в козметиката, тъй като преминава и през кожата/, доказан канцероген. Хроничното излагане на много ниски дози от формалдехид се свързва с повреди в имунната и нервната системи, както и главоболия, общо влошаване на здравето, перманенти имунни увреждания и поредица от други сериозни здравни проблеми.""Аспартамът е съставен от: фениланин (около 50% от него), аспергинова киселина (40%) и метанол (10%).
Смятан е от много учени за химична отрова и изобщо за най-опасната добавка към храните. Той е отговорен за 75% от страничните реакции, предизвикани от хранителните добавки.Има редица заболявания, които могат да се усложнят или да бъдат отключени от консумацията на хрни или медикаменти, съдържащи аспартам: мултиплена склероза, епилепсия, мозъчни тумори, синдром на хроничната умора, болест на Паркинсон, диабет, болест на Алцхаймер, синдром на дефицит на вниманието, аутизъм.Аспартам по настоящем се добавя в повече от 6000 хранителни продукта и напитки и се продава в почти 100 страни!
У нас той се съдържа в таблетките Кенди за подслаждане, прахчетата Степ и Танг, безалкохолните напитки Кока Кола лайт, пепси лайт и др. както и в някои медикаменти.""Проблемът с аспартама е, че всички изследвания, финансирани от хранителната индустрия, показват че аспартама е безвреден. А всички независими изследвания показват обратното.Предполага се, че аспартама е невротоксин - т.е. уврежда нервната система.
Ето някои от страничните ефекти, които може да има от употребата му:Замайване, световъртеж, мигрена и силни главоболия (често срещано при продължителна употреба), отслабване на паметта, хронична отпадналост, безсъние, депресия, гадене. В редки случаи при изследвания върху животни се предполага, че подпомага образуването на мозъчни тумори.""
Внимавайте!!!Аспратама се съдържа и във почти всички витаминни препарати които се предлагат в аптеките.Има го и в така широко рекламираните витамини за деца :"Марсиаци"на wallmark.....чудно ми е дали само в партидите за ''втора категория ''страни го бутат......Всички витамини препарати на български фирми го слагат като подсладител,за да може продуктите им да бъдат купувани и от диабетици предполагам....Има го също и във абсолютно всички дъвки ''които са полезни за зъбите
''Чудя се до кога ще сме опитните зайчета на фармацевтичните гиганти?"

2 коментара:

  1. Нищо не ме учудва, парите са това, което движи света.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, още едно доказателство, че не трябва да пием кола :) Човек за пари на всичко е готов, дори и да лъжат.

    ОтговорИзтриване